Стратегічні комунікації та PR
5 лютого в Одесі відбулася четверта міжнародна конференція "Маркетингові стратегії в просуванні алкогольної продукції" для виробників виноробної та лікеро-горілчаної продукції, керівників компаній, фахівців з маркетингу, бренд-менеджерів галузі.
У ході конференції слухачі ознайомилися з особливостями маркетингу в кризовий період та почули немало корисних рекомендацій.
Так, генеральний директор компанії стратегічних комунікацій "Publicity Creating" Валерій Курейко запропонував основні шляхи та алгоритми вирішення кризових питань в галузі комунікацій на алкогольному ринку Основний акцент доповіді - на комплексному підході до PR та плановій роботі. Валерій Курейко відзначив також, що в умовах економічної кризи дуже важливим стає PR – просування першої особи компанії.
Керівник ІАЦ Publicity та управляючий партнер "Publicity Creating" Руслана Плис виступила з доповіддю "Мінімізація репутаційних і інформаційних ризиків ". У доповіді були названі два основні типи ризиків – комунікаційні ризики і ризики стосунків, проаналізовані основні зони і групи ризиків (серед них, зокрема партнери по маркетинговому ланцюжку, співробітники, ЗМІ і конкурети). Увага аудиторії акцентувалася на необхідності постійного моніторингу інформаційного простору, а також коректній роботі з такими групами, як партнери і співробітники компанії, що є методом запобігання інформаційно-репутаційним ризикам.